PROGRAMMA
van 13:30 tot 17:00

Huiskamer: Braamspinner 22 - Meppel
3FM
Wij zijn een gelegenheidsband 3FM uit Assen, Hoogeveen en Groningen. We spelen herkenbare nummers uit de jaren 80 tot nu van de Eagles, Anouk, Fleetwood Mac, Racoon e.v.a. De band bestaat uit Froukje de Boer zang, Matthijs Hoekstra (bas) gitaar, Menno Hoekstra toetsen en Theo Groenendal drums.
Wij spelen 25 februari aan de Braamspinner 22 in Meppel.

Huiskamer: Schuttevaerstraat 17 - Meppel
Professor Wladimir
Leuke jongens spelen leuke covers die je vader nog wel kent"
Huiskamer: Prinses Margrietlaan 25 - Meppel
Crooners like Frank
Singing Tientje
Crooner Frank zingt Sinatra achtig repertoire en Blues
Stefan zingt luisterliedjes zoals Shaffy en Boudewijn de Groot


Mijn stijl is lichte easy listening muziek. Een beetje van alles wat, zoals Cindy Lauper, Adele en wat van Nederlandse bodem, te denken aan Miss Montréal, Karin Bloemen en Simone Kleinsma.
Ik zing mijn hele leven al. Als kind ben ik begonnen met klassieke muziek. Dit heb ik op vrij hoog niveau gedaan met optredens in binnen- en buitenland. Later heb ik veel zanglessen gevolgd en heb ruim 12 jaar aan musicals gedaan.
Dit is al de 3e x dat ik meedoe aan het enige echte huiskamerfestival van Meppel. Afgelopen november heb ik ook in Zuidwolde meegedaan. Verder zing ik regelmatig in verzorgingshuizen of bij een feestje oid.

Huiskamer: Randweg 4 - Meppel
Sister Moonshine
Zij nemen je mee op avontuur door middel van country, roots en blues.
Samen vertellen ze mooie verhalen over weemoed, je thuis voelen, liefde, pijn en bier.


Meezingen mag, een traantje wegpinken ook.
Proost, op het leven!

Huiskamer: Schiphorsterweg 10 - Schiphorst
Big John
Big John, een volgas No-nonsense 5-koppige Rockcoverband met covers van o.a. Foo Fighters, Queen, Metallica, Volbeat, Lenny Kravitz, Beastie Boys, Aerosmith en meer! Speciaal voor het huiskamerfestival in een akoestische setting.

Zang: Mario
Gitaar: Andre en Roy
Bas en zang: John (The big one 🙂)
Drums: Justin

Huiskamer: Tivoli, Catharinastraat 27A - Meppel
Mouldy-T
Gerco Klein
Rauwe, swingende blues geïnspireerd door de stadsblues van de jaren ’50.
De band speelt nummers van onder andere Little Walter, Sonny Boy Williamson II, Howlin’ Wolf etc. waarbij een moderne, doch authentieke sound wordt nagestreefd.
Huiskamer: Judith Leysterstraat 6 - Meppel
Leon Moorman
Drentstalige muziek? Dat moet toch altijd klinken als rauwe, akoestische muziek? Nee hoor, dat bewijst Leon Moorman wel met zijn D-POP. Een nieuw genre waarmee het Drents klinkt als nooit te voren.
Vanuit een impuls begon Leon met het schrijven van muziek in zijn streektaal, door in eerste instantie eens mee te willen doen aan het Drents Liedjesfestival in 2018. Zijn inzending ‘Naor Huus’ behaalde de finale en betekende niet veel later de start van een solo carrière. Hoewel Leon zelf niet het lied kon verkondigen in de finale vanwege verplichtingen met de band Scrum waarmee hij destijds toerde, bleek er veel aandacht voor zijn Drentse single te zijn.
Leon besloot het jaar erop opnieuw mee te doen aan het Drents liedjesfestival met het lied Knooin. Dat werd een groot succes.
‘Knooin’ vertegenwoordigd alles wat Leon Moorman is, waar hij voor staat en wat je van hem kunt verwachten. Met het lied pakte hij de winst op het Drents Liedjesfestival 2019, en won hij later dat jaar in Italië de publieksprijs op het SUNS Europe Songfestival for Minority Languages.
Bij thuiskomst werd het woord Knooin ook nog eens verkozen tot Drents woord van het jaar!
Toen duidelijk werd dat Leon definitief voor een solo carrière zou gaan, werd er al gauw veel geschreven, zo ook tijdens een periode in Zweden waar Leon met een groepje muzikanten toe werkte naar zijn debuutalbum ‘Knooin’.
Nu het album uit is kan Leon niet wachten om het live ten gehore te brengen met zijn band.
Huiskamer: Frans Halsstraat 47 - Meppel
Djoezz
Een 5 mans band uit de regio Steenwijk. De band speelt jazz, blues en sprankelende popsongs van diverse artiesten met een eigen "Djoezz sausje". Kortom een avond lekker genieten.
Djoezz kan een middag- of avondvullend programma leveren. Dit kan in de standaard (volle) bezetting maar ook in een intieme (akoestische) setting, Tijdens het huiskamerfestival in Meppel spelen wij in een kleine setting en gedeeltelijk akoestisch. Alle muzikanten hebben ruime ervaring opgedaan met optredens in verschillende bands. Djoezz speelt al heel wat jaren samen in de huidige bezetting.


Zang: Dorien Regelink
Drum: Klaas Beute
Bas: Phil Faure
Gitaar: Herman van den Dolder
Toetsen en saxofoon: Sybren Osinga
Huiskamer: Meindert Hobbemastraat 8 - Meppel
Ali de Vries
Freek
Vanaf mijn jeugd heb ik zingen altijd leuk gevonden. Solo, af en toe in een band en zelfs op koor (Swinging Stones en heb daar heel veel geleerd van onze dirigente (opera-zangeres en zangdocent)).
Naast het zingen zit ik bij de Dramaqueens. Een heerlijke groep waar je jezelf kunt zijn en waar we af en toe improvisatie-werk doen. Dit in en om Oldemarkt. Gewoon even heerlijk uit je bol gaan en mensen vermaken.
Mijn “ bucket-list”-vinkje heb ik inmiddels kunnen plaatsen, omdat ik héél graag het nummer van Alison Moyet (That ole devil called love) met een goed orkest zou willen spelen. Dit heb ik dus zo’n 6 jaar geleden mogen doen met het orkest van Cor Bakker in de (volle) Tamboer in Hoogeveen. Heel gaaf om te doen. Verder heb ik geen carriėre ambities hoor gewoon lekker zingen en doen wat ik leuk vind.
Tijdens dit HKF in Meppel zing ik dus alleen, begeleid door mijn “zangbox” met muziekbanden. Ik ga liedjes met inhoud zingen. Nederlands en Engels, van Abel tot Sting en van Simone Kleinsma, Claudia de Breij tot Alison Moyet en Lisa Loïs. Ik hoop dat dit het publiek dan ook mag aanspreken.

Geboren in de 'sixties' bij de Lichtmis (Nieuwleusen). Op mijn 13e de eerste oude gitaar gekocht en de eerste akkoorden leren spelen. 40 jaar later durfde ik pas voor publiek op te treden. Om van mijn podiumvrees af te komen, ben ik naar Ierland gegaan. De 2e avond (in Skibbereen) stond ik al in een pub te spelen/zingen. Een paar dagen later zelfs op straat en op een camping (Ballyshannon). Daarna heb ik een aantal keren meegedaan bij 'de dag van de kampvuurmuzikant' en huiskamerfestivals in Zwolle, Assen en Zuidwolde. Ook 2 x in de bioscoop in Zwolle gespeeld bij de film 'Loving Vincent'. Daarna ben ik (mede)organisator geworden van Muziek in de tuin Balkbrug. Het idee van een huiskamerconcert, maar dan in de tuin. Dit is inmiddels 4x gehouden en daar heb ik ook opgetreden, met in totaal zo'n 450 bezoekers in mijn tuin. Het mooie van huiskamer/tuin concerten is, dat je een luisterpubliek hebt. Op een feestje is dat een stuk minder. Ik speel en zing nummers van Daniel Lohues, Rolling Stones, Johny Cash, Leonard Cohen*, Boudewijn de Groot, Neil Young, Don McLean, Rory Gallagher, Robert Long, REM, Eddie Vedder en meer.
Ik speel graag nummers met een verhaal.
Geef mij een luisterpubliek en ik kom spelen.

Huiskamer: Woltingepad 34 - Meppel
Mooi Weer
Mooiweer is een viermans formatie die Nederlandstalige luisterliedjes uit eigen keuken ten gehore brengt. De beschouwende lyrics hebben vaak een melancholieke ondertoon en gaan over het menselijk onvermogen, op het gebied van de liefde, het najagen van geluk, het benutten van kansen. Maar daarnaast getuigt een groot deel van het repertoire van een verfijnde zelfspot, een mensvriendelijke kijk op het leven, en een groot gevoel voor taal.

Luister naar sfeervolle nummers, een countrysmartlap met slideguitar, een uptempo popsong voorzien van Beatlesque koortjes of een verstild miniatuurtje in de traditie van het betere kleinkunstlied. Prettige muziek, herkenbare teksten.

Janjaap de Vries: zang, gitaar, piano, mondharmonica en mandoline
Wim Katerberg: drum, percussie en zang
Rob Neeleman: elektrische/akoestische gitaar, slideguitar en zang
Jan Mellema: basgitaar, contrabas en zang
Frank Schaafsma: teksten

Huiskamer: Tweelo 26 - Meppel
De Jongens
Coverband De Jongens doet mee aan het Enige Echte Meppeler Huiskamerfestival 2024
Wij zijn De Jongens! Een Meppeler band met daarin vijf jonge en iets minder jonge rockers Zij spelen en genieten enorm van ‘ouwe’ nummers en van hits van dichterbij. Covers van Engelstalige en Nederlandstalige makelij. Bekendere en minder bekende deuntjes. Hopelijk kunnen De Jongens hun repertoire (of het grootste deel daarvan) brengen voor een groot publiek op het Enige Echte Meppeler Huiskamerfestival 2024. Met De Jongens kan het alle kanten op en zelfs af en toe de goeie!
De Meppeler band De Jongens bestaat uit Bart die op sologitaar speelt, Erwin beroert de drums, Johan is behendig op toetsen, Maarten plukt aan de basgitaar en Wim zingt de nummers naar een eind toe. Oh ja… stiekem hoopt de band dat Suzanne nog langs komt. Maar andere namen zijn uiteraard ook van harte welkom zondag 25 februari vanaf 13.30 uur op Tweeloo 26…

OVERZICHT