PROGRAMMA
van 13:30 tot 17:00

Huiskamer: Werkhorst 12 - Meppel
Maartje
Maartje maakt scherpzinnige nederpop. Haar muziek laat zich omschrijven als een combinatie van Robyn en Froukje, met een vleugje Troye Sivan. Ze vangt haar persoonlijke beschouwingen in catchy hooklines en is niet bang om de luisteraar dichtbij te laten komen. Tijdens het huiskamer festival laat ze haar nummers voor het eerst in een akoestische setting horen.
Huiskamer: Prinses Margrietlaan 25 - Meppel
Singing Tientje
Heerlijke rustige, easy listening muziek.
Huiskamer: Weidelint 40 - Nijeveen
Ali de Vries
Tijdens dit HKF in Meppel zing ik dus alleen, begeleid door mijn “zangbox” met muziekbanden. Ik ga liedjes met inhoud zingen. Nederlands en Engels, van Abel tot Sting en van Simone Kleinsma, Claudia de Breij tot Alison Moyet en Lisa Loïs. Ik hoop dat dit het publiek dan ook mag aanspreken.
Huiskamer: Leonard Springerlaan 2 - Meppel
Berry & The Pacemakers
De 3 leden van Berry and the Pacemakers zijn samen goed voor bijna 100 jaar podiumervaring. Van kleine intieme feestjes tot grote evenementen. Onvervalste Rock and Roll uit, voornamelijk de jaren 60 en 70, in een eigentijds jasje vult de zaal wanneer Berry zijn rauwe Whiskey stem laat horen en de pacemakers hier hun ritmische cadans op loslaten.

Van Elvis, Tony Joe White, Albert Cummings, maar ook Nederlandse Legendes als Brood, New Adventures komen aan bod. Dit Alles in de Berry and the Pacemakers stijl. Hou de voetjes dan maar eens op de vloer.

Barry Snijder: Gitaar en zang
Henk Nibourg: Bas en zang
Herman Hertsenberg: Drums
Huiskamer: Schuttevaerstraat 17 - Meppel
Pieter Leendertse
Pieter Leendertse is een singer- songwriter van Nederlandstalige popliedjes. Geboren en opgegroeid waar de zee plaatsmaakte voor land, Flevoland, is hij nu gehuisvest aan de oude gracht in het waterrijke Zwolle.

Pieter werd als kind verliefd op de zee, het strand en de golven. "Dat is vaak de inspiratie voor het schrijven van mijn liedjes. Lopend langs het water denk ik na over mijn leven en dingen die mij bezighouden. Dit verwerk ik in mijn songs.”

Pieter ontwikkelde in de jaren een uniek (stem) geluid dat direct binnenkomt. Bij het schrijven van nieuwe songs neemt hij zijn muzikale helden als Amos Lee, Keith Urban, Ed Sheeran en Coldplay in zijn achterhoofd mee.

“Muziek maken uit het hart dat is waar ik naar streef.”
Huiskamer: Schiphorsterweg 10 - De Schiphorst
Lucky Me
'Lucky Me', een voor 50% Meppeler band, speelt heerlijke nummers uit verschillende tijden. De muziek wordt met veel gevoel gebracht door muzikanten die al hun hele leven bezig zijn met muziek. Denk aan nummers als: Blue Moon, Summertime, 50 ways to leave your lover en Fly me to the moon. Verschillende lekkere covers van Beth Hart: Them there eyes, Your heart is as black as night, Jazzman en Chocolate Jesus. En Laat me (Vivre), Miss Celies blues, Creep en Will you still love me tomorrow? Daar gaan we vanuit! Perfect passend bandje voor een relaxte sfeer in de huiskamer. De bezetting is als volgt:

Zang: Frieda Bosch
Mondharmonica: Jan Katers
Toetsen: Alte Pleket
Gitaar: Herman Lelieveld
Drums: Willem de vos
Bas: Willeke Dijkmeijer
Huiskamer: Maogien 21 - Meppel
Mirjam & Marc
Marc & Mirjam: we vormen samen een muzikaal duo. We bespelen de zaal met keyboard en zang. Bekende nummers en ook semi-bekende nummers zullen aan bod komen en nummers die we zelf erg leuk vinden om te spelen.

De muziek de we spelen is vooral om naar te luisteren en hier en daar valt er zeker een danspasje te maken... maar kippenvel gegarandeerd!
Huiskamer: Randweg 4 - Meppel
Sister Moonshine
Sister Moonshine is een spiksplinter nieuwe band, zo nieuw zelfs dat er nog geen foto bestaat van alle leden. Yoka (Joke) en Big Ray hebben jarenlang samen in verschillende band formaties op de Britse Blues podia gestaan. Tijdens de Corona tijd zijn ze naar Meppel verhuisd. Tijd voor een nieuwe start met een nieuw geluid. Ray op fretloze Bas, Yoka versterkt met twee achtergondzangeressen; Anita & Cindy plus Leo op akoestische gitaar. Samen vertolken ze zorgvuldig gekozen verhalende nummers. Het Huiskamer Festival is de perfecte locatie voor het debuut van Sister Moonshine. Intiem en gezellig!
Huiskamer: Oude Zuiderschool - Meppel
Mouldy T
Rauwe, swingende cityblues, dat is het handelsmerk van Mouldy-T. Sinds jaar en dag speelt de band met veel succes op de verschillende bluespodia van ons land. Op het repertoire staan nummers van o.a. Little Walter, Sonny Boy Williamson II en Howlin’ Wolf.

Mouldy-T bestaat uit vijf ervaren muzikanten. Een groovy basis van drums en bas aangevuld met gitaar, bluesharp en zang. Mouldy-T ‘s unieke sound past in een kleine kroeg, maar ook op een groot podium! De band biedt zowel elektrische- als akoestisch een avondvullend programma.
Huiskamer: Stoombootkade 11 – Meppel (boot)
Hidden Giants
Wij zijn Hidden Giants, een ervaren indiepopband uit Groningen. Onze zelfgeschreven en -geproduceerde songs vinden hun inspiratie in bands als Radiohead, Snowpatrol en Saybia. In de schaduw van deze reuzen is de tijd van verstoppen voorbij. Tijd om onze mysterieuze én opzwepende songs met de wereld te delen!
Huiskamer: Kastanjelaan 8 - Meppel
Jeppe & Barry
Als vrienden, en partners in de rock ’n rollcrime delen ze al jaren podia door het hele land. Van Paradiso tot de sporthal in Leens, van Koningsdag Meppel tot het TT Festival in Assen; Barry van Urk en Jeppe Oostenga hebben er gespeeld. Meestal in bands die met de nodige kilowatts aan geluid de zaal platspeelden. Hoe anders zal dat zijn tijdens het Meppeler Huiskamerfestival op zondag 5 maart. Klein, akoestisch en minimaal versterkt pakt het tweetal dan een aantal favorieten bij de kop. Nummers die ze ooit veilig vanachter een muur van geluid en met een hele band speelden, maar ook nummers die ze altijd al een keer wilden doen. En dat wordt spannend, want zo dicht op twintig bezoekers, dat is even wat anders dan met ‘met de bek op ’t stuur’ voor 2000 man.
Huiskamer: Catharinastraat 27a - Meppel
Matonnele
Een muziekgroepje dat bestaat uit 4 muzikanten: Ada - viool, Hans - gitaar, Harold - basgitaar en Jaap - accordeon en zang. We spelen klezmer, dat is Jiddische muziek uit Oost-Europa, muziek met een lach en een traan. We spelen akoestisch.
>

OVERZICHT